Skip to content

Nyitóoldal

 Aloha ia o’ka a pa’ulo
Szeretetben találkozva, eggyé válunk

Ez az oldal a polinéz szellemi kultúra megismertetését tűzte ki célul.  Annak az ősi tudásának alkalmazása napjainkban nemcsak időszerű, de egyre sürgetőbb feladat is, ahogyan eltávolodtunk a saját természetességünktől, úgy egyre inkább elfelejtettük belső harmóniánkat és a rajta alapuló kapcsolataink ápolását is. A hawaii huna szó jelentése: titkos, rejtett. A látszat mögötti lényeg. A láthatatlan, amely formálja a láthatót.

A polinéz gyógyítók, akiket Hawaiin kahunáknak, Tahitin tohunáknak, Új-Zélandon pedig tohungáknak neveznek, már évszázadokkal a kortárs nyugati pszichológia megszületése előtt szoros összefüggést fedeztek fel az egészséges belső és külső kapcsolatok, az érzelmek és a fizikai egészség között. Felfedezték, hogy a belső kapcsolatok megváltoztatása által befolyásolhatók a pszichofiziológiai tünetek, az energia szint, a teremtő erők hatékonysága és a boldogság szintje.

 Más kultúráktól elszigetelve, egyszerű és hatékony eszközöket fejlesztettek ki, melyekkel vissza lehet állítani az egyensúlyt a kapcsolatainkban, visszaállítani az élet értelmét, a jó közérzetet és egészséget.

A Polinéz Gyógyító Művészetek oktatása

A természetközelség, a vulkanikus szigetekre jellemző őselemek intenzív kölcsönhatása, az egészséges kapcsolatok ápolása (PONO), a közösség (OHANA) összetartó ereje, az életerő természetének megértése (MANA), a megfelelő, éltető légzés (HA) fontosságának felismerése, a tánc (HULA), mint történetteremtő/ sorsteremtő művészet gyakorlása, az áldás /ima (PULE), mint a mindennapi élet szerves része, az Ősök (AUMAKUA) jelenléte és fontos szerepe minden élő ember életében, a barátságos, szeretetteli együttlét a más élőlényekkel (ALOHA), mind ezek a hawaii kultúra örökségének gyöngyszemei, amelyek aktuálisak a mai kor embere számára is.

“Waiho wale kahiko” – Eljött a régi titkok feltárásának ideje

kahuna tudás évszázadokon keresztül csupán egy szűk kiválasztott réteg számára volt hozzáférhető. A kahuna jelölteket hosszú tesztelések és kihívások útján választották ki. A keresztény misszionáriusok megérkezésétől kezdve egészen az 1970-es évekig a kahunák tevékenysége tiltott volt és szigorúan bűntették.  A Huna ismeretek egy része csak az utóbbi 20-30 évben kerülhetett ismét napvilágra. A “tudás őrei” (mert ezt jelenti a kahuna szó) lassanként a nem bennszülött embereket is beavatták a Huna ismeretekbe. Ilyen emberektől származó, átadási vonal révén továbbadott tanításokat szeretnénk hozzáférhetővé tenni az erre nyitott emberek számára.

Az oktatási központunk célja, hogy hozzáférhetővé tegye azokat a polinéz – elsősorban hawaii művészeteket, amelyeket gyakorlati formában alkalmazni tudjuk fejlődésünk és öngyógyításunk érdekében.

 Célunk az élet minőségének emelése az etikai elvek, egészséges kapcsolatok és magas életerő segítségével.  

Jelentkezzen egy Integrált Lomilomi kezelésre az ajánlott stúdiók egyikében!

kapcsolat: witold.kucharczyk (kukac) gmail.com