Skip to content

Integrált Lomilomi®

Kucharczyk Witold Stanisław Oktató Központja

A Felnőttképzési Tevékenység bejelentésének nB/2020/000656

Integrált Lomilomi®

Az Integrált Lomilomi® Bodywork és masszázs tanfolyam célja, a hiteles hawaii-i forrásokból merített masszázs technikák, a hozzájuk társuló alapelvek  tanítása egységes, egybeforrt, komplett formában.
A Hawaiira oly jellemző szeretetteli, barátságos elfogadás- az ALOHA szellemiség- természetes velejárója az a megközelítés, miszerint  mindent lehet többféleképpen csinálni.
Ezért aztán ahányféle család, klán és törzs csak létezik, annyiféle a lomilomi masszázs is. Egy kicsit másképp áll hozzá minden tanító és más elemeket emel ki. Mivel nekünk, nem hawaiiról származóknak, nem adatott meg beleszületni egy hawaii lomilomi tradíciót nemzedékről-nemzedékre, utódlás révén átadó családba, a legjobb amit tehetünk, hogy különböző hiteles és igazi forrásokhoz elzarándokolva, egyre többet tanulunk!

 

A képzés elnevezéséről
A lomilomi képzés azért kapta az integrált elnevezést, mert valójában többféle hawaii forrásból eredő, gondosan kiválasztott fogásokat és technikákat tartalmaz, amelyek együtt teremtik meg a lomilomi masszázs harmóniáját. Az a személy, aki időt és energiát nem sajnálva, mindezt elsajátítja,  képessé válik egy másfél-, két-, vagy akár három órás komplex, templomi stílusú lomilomi kezelés adására.

Az Integrált Lomilomi® képzés nem hagy figyelmen kívül más fontos kiegészítő területeket sem. Ezért az  anatómia, a hawaii hula tánc is részei a képzésnek. Ezek az ún. kiegészítő képzések igencsak ajánlották, bár nem kötelezőek.
Lomilomi, Lomi Lomi vagy lomi-lomi?
Is-is. Mindhárom verzióval lehet találkozni Hawaiin. Az angol-hawaii online szótár www.wehewehe.org kétféle módon mutatja be a szót: lomi vagy lomilomi.

Mi a lomilomi szót akkor használjuk egybe írva és kisbetűvel, amikor a masszázsról, annak különböző formáiról általános értelemben beszélünk. Nagybetűvel a rendszerbe foglalt képzések, ennek alapján végzett kezelések és a kezelésekhez kapcsolódó márkatermékek esetén írjuk.


A lomilomi

Az Integrált Lomilomi® a hawaii-i masszázs/ testmunka technikáit foglalja magába. A fizikai közérzetjavító, frissítő masszázs kategóriába sorolható.

Lomilomi masszázs ma már jól ismert Hawaii határain kívül is. Számos luxus Wellness és SPA központ a világon mindenhol, elengedhetetlennek tartja, hogy szolgáltatási kínálatukban szerepeljen lomilomi masszázs is, amely ideális eszköznek bizonyul a rohanó – és önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránkzúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra.

Auntie Margaret szerint: „Ha a kezed finom és szerető, a vendéged megérzi a szíved őszinteségét. Lelke elindul a te lelked felé. Tudni fogja, hogy szereted őt és ellazul.”

FONTOS: A frissítő lomilomi kezelők nem gyógyítók. Mindennemű betegség esetén elsősorban az orvoshoz kell fordulni!

  néhány kép a masszázsról 

Mi várható a tanfolyamtól? Mit tartalmaz, mit nem tartalmaz? Mit fog tudni a képzés elvégzése után?

A tanfolyam alatt megtanulható a  teljes hawaii lomilomi frissítő masszázs.  Annyi tudást lehet elsajátítani, hogy elegendő lesz 1-2-3 órás masszázsok adására. A képzés „Kahi Loa” masszázst és hula táncot is tartalmaz.

Hogyan épül fel a képzés?

Az Integrált Lomilomi® alap kurzus 4 szintből áll. Mindegyik szint 40 órás.

A jelentkezéshez nem szükséges semmilyen korábbi tanfolyam elvégzése. Azoknak szól, akik szeretnék saját kezükbe venni az életüket, segíteni szeretnének családjuk tagjainak, barátaiknak és végül, de nem utolsósorban elkezdeni egy izgalmas foglalkozást, egy sok örömmel járó munkát!

Integrált Lomilomi® tanfolyam

Az alapszint (2 x 5 nap)

első 2 alkalommal (Wellness Lomilomi) tanulunk:

 • teljes, jól megértett és begyakorolt lomilomi masszázs alapverzióját
 • ízületi kifeszítéseket (stretching)
 • I’wa (a teljes formájában: ka’alele au) lépést, amely a masszázs alaplépése
 • alapszintű hula táncok gyakorlását a helyes testtartásért

Középhaladó szint (3. szint)

 • haladó mozdulatokat és fogásokat
 • többkezes masszázs gyakorlatokat
 • légzésgyakorlatokat
 • hulát
 • Kahi Loa masszázst
 • Lomi Lole alkalmazást

Haladó szint (4. szint) tartalmazza:

 • szabad áramlást, mint a lomilomi egyik lehetséges alkalmazását
 • Lomi ‘ili’ili – kövek használatát a lomilomi masszázsban
 • Lomi kupahana – forró törölközők használatát
 • agyag és iszap használatát
 • Pouli – érzékelést fejlesztő gyakorlatokat
 • Hapai lomilomi – oldalán fekvő vendég masszírozását
 • több hula tánc tanulását

Mit nem tartalmaz a képzés? 

Távol tartjuk magunkat mindennemű ezotériától.

 IDŐPONTOK:

Legközelebbi elérhető Integrált Lomilomi®  képzés Budapesten (XIII. Pozsonyi út):

2021
2. szint: Május 26-30
3. szint: Június 16-20
4. szint: Augusztus második fele
Őszi csoport
1. szint: szeptember 8-12
2. szint: október 6-10
3. szint: november 3-7
4. szint: december 8-12
 

Napi időtartam: 9.00 – 16.00 között, egy órás ebéd szünettel. (Vasárnap 9.00-15.30

A tanfolyam ára: szintenként: 65.000 Ft / szint

Ismétlés: 30.000 /szint. Jelentkezés az info (kukac) huna.hu címén.

Tel. (30) 532 14 13

A jelentkezéshez szükséges:

 • Jelentkezési Lap kitöltése (kérjen e-mailben),
 • Képzési Szerződés aláírása
 • 10.000 Ft előleg befizetése átutalással

Vállalkozói számlaszámom:

Kucharczyk Witold Stanislaw

Magnet bank: 16200144-18510762

IBAN: HU94 1620 0144 1851 0762 0000 0000

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, cím, e-mail, mobil tel. szám, számlázási cím

kiegészítő képzések

 • Hula

A hula gyakorlása nélkülözhetetlen azok számára, akik igazán el akarják mélyíteni a hawaii masszázsokról szerzett tudásukat.  A hula gyakorlása heti rendszerességgel zajlik Budapesten, időnként intenzív tréningek is zajlanak meghívott tanárokkal.
Részletek: klikk ide

Kötelező-e minden képzést elvégezni?
Nem kötelező. Az alap lomilomi masszázs elsajátításához elegendő 3 szint elvégzése. A 4. szint és a többi képzés ajánlott.

 Magamról
Lengyelországban születtem és még ott, az 1980-as években kezdtem érdeklődni a hawaii huna tanítások iránt. Csak néhány egyszerű technikát ismertem, azok viszont hatékonyan működtek! Utánajárva, 1997-ben megtanultam a Ma-uri masszázst amelyről tudtam, hogy technikai alapjai a hawaii lomilomi-ban gyökereznek. Öt évig tanultam Ma-urit Dániában és Új-Zélandon, utána a Ma-uri Intézet hivatalos oktatója lettem és 2002-2010 között tanfolyamokat vezettem. Ezt a tevékenységet véglegesen befejeztem 2010 nyarán.
Közben tanultam hawaii lomilomit is Európában és Hawaiin. Tanultam Susan Pa’iniu Floyd-nál, aki Abraham Kawai’i tanítását viszi tovább Lomi Lomi Nui néven, és Auntie Maile Napoleon-nál Waimea-i otthonában. Nagy hatással voltak rám Auntie Margaret Kalehuamakanoelulu’uonapali Machado tanításának töredékei is, melyek valójában kis történetek és hírek róla, mivel vele sajnos nem volt szerencsém találkozni személyesen. Azonban meghívott vendégként részt vehettem Maka’ala Yates Mana Lomi® tanfolyamán. Maka’ala Auntie Margaret tanítványa volt és a tudását tovább adja. (www.manalomi.com).

2008 óta lomilomi tanításával foglalkozom és a tapasztalataimra, meg az eddig megtanult lomilomi technikákra támaszkodva létrehoztam egy kiforrott tréningcsomagot, az Integrált Lomilomi-t®. A tréning az ismereteim legjavát tartalmazza, egymást kiegészítő masszázs technikákat.
2008-ban létrehoztam egy saját oktató központot Budapesten.

Ezenkívül rendszeresen szervezünk hula tánc workshopokat is, amelyek közül az elsőt Kumu Raylene Ha’alelea Kawaiae’a és Hope Keawe hawaii-i táncosok tartották. Jelenleg alkalmanként intenzív képzések zajlanak meghívott oktatók vezetésével, illetve gyakorlások heti rendszerességgel.

Aloha a hawaii nyelven azt jelenti: légy boldog és oszd meg az élet örömét másokkal!

Mahalo nui loa – Nagy köszönettel, és
A Hui Hou!  – a mielőbbi találkozásig!

Ajánlott irodalom